Make Life Magic

Tendințele fashion ale sezonului primăvară-vară 2024

Un suflu spectaculos și vibrant, pe care putem să îl integrăm echilibrat în ținutele noastre.

Hai să discutăm despre tendințele sezonului de primăvară-vară 2024 și să descoperim ce piese noi introducem în garderobă, ce continuăm să purtăm din sezoanele trecute dar și ce lăsăm în urmă complet. 

Știm deja că moda și tendințele sunt niște concepte fluide, care nu respectă reguli clare și care nu se comportă precum o știință exactă. Stilul personal este ceea ce contează, mai presus de influențele trecătoare impuse de ce cumpără o anume majoritate. 

Acestea fiind zise, dacă suntem pasionate de subiectul modei, e important să ne facem research-ul și să cunoaștem tendințele actuale - despre asta vom discuta mai departe. Cât despre stilul tău personal, te voi ajuta să identifici care sunt acele piese pe care le-ai purtat până acum și care rămân în actualitate dar și ce poți lăsa în urmă și înlocui sezonul acesta. 

În sezonul de primăvară-vară 2024 se poartă… 

… pantalonii cu talie înaltă. Începem cu o tendință care continuă deja de câteva sezoane - pantalonii cu talie înaltă se mențin în topul alegerilor atunci când rezultatul dorit este un look clasic, timeless și elegant. Talia înaltă are minunatul avantaj de a lungi optic picioarele, astfel încât silueta ta va fi una longilină. 

… alb în loc de pasteluri. Înlocuiește pastelurile precum rozul pudrat sau albastrul pal cu alb, ivoire, sau gri foarte deschis, dacă vrei să fii o apariție diafană și suavă. Un pic de romantism nu strică niciodată. 

… sclipiri metalice. Bronz, aur și argint - nu, nu vorbesc acum despre medaliile de la olimpiadă, ci despre ce nuanțe ai putea să alegi ca accente în ținutele tale sezonul asta. Combină-le cu piese safe dacă nu vrei să ieși așa mult din tipare (cum ar fi un top argintiu cu o pereche clasică de jeans sau o pereche de pantaloni negri de costum). Bineînțeles, pentru evenimente speciale poți opta și pentru o rochie total aurie sau în nuanța cuprului. 

… outfit-uri cu iz de anii ‘90. O tendință care se menține în actualitate este cea de inspirație anii ‘90. Gândește-te la ținutele lui Jennifer Aniston sau Courtney Cox în Friends. Chic, dar nu exagerate, alcătuite din piese minimaliste în culori neutre sau combinații simple de alb și negru. Partea bună este că garderoba ta cu siguranță conține deja piese cu care ai putea să construiești astfel de ținute: blugi drepți, cu talie înaltă, de culoare albastră, fuste în linie A, tricouri sau cămăși albe și, bineînțeles, sacoul clasic. 


… fustele maxi (și voluminoase). O altă tendință care continuă de sezoanele trecute este cea a fustelor lungi. Poartă-le în continuare, iar dacă îți dorești să îți achiziționezi și ceva nou, alege o fustă care să aibă și un volum în partea de jos. 

… roșu! După anul 2023, care a fost cucerit de roz, datorită filmului Barbie, acum a venit rândul nuanțelor puternice de roșu. Sunt sigură că ai observat și tu, în ținute, accentele de roșu sau burgundy combinate cu negru sau gri. 


… totul oversized. Dacă sezoanele trecute era foarte cool să porți un sacou sau un tricou oversized, primăvara aceasta ești încurajată să porți cam orice piesă cu câteva mărimi mai mare. 

… fustele peste pantaloni. Ok, poate această tendință este doar pentru cele mai curajoase dintre noi. Însă, dacă știi ce să alegi și cum să combini, consider că nu poți da greș și că vei arăta chiar foarte cool! Spre exemplu, o idee bună ar fi  să alegi o fustă în același material și de aceeași culoare ca pantalonii. 


În această primăvară, adaugă în garderoba ta câteva piese inspirate de aceste tendințe, dacă îți dorești să îi dai un refresh. Cu toate acestea, susținem moda sustenabilă și descurajăm consumerismul, așa că recomandarea stilistului este să adaptezi întotdeauna influențele pe care le primești din exterior stilului tău personal și să alegi întotdeauna acele piese care te fac pe tine să te simți cel mai bine și confortabil în propria piele.

Foto: Getty Images