Make Life Magic

„Verigheta” de divorț

Cum să transformi un final trist într-un început plin de speranță.

Emily Ratajkowski, actrița și modelul de origine britancă a distribuit o postare pe Instagram, în care poartă „inelele de divorț”. 

În 2022, Emily s-a despărțit de Sebastian Bear-McClard, cu care a fost căsătorită timp de patru ani și au împreună un fiu numit Sylvester. 

Într-un interviu acordat revistei Harper's Bazaar în 2022, Ratajkowski a vorbit deschis despre căsătoria ei și despre cum s-a simțit, inițial, după divorț: „Nu am mai fost niciodată singură înainte. Simt toate emoțiile: furie, tristețe, entuziasm, bucurie, ușurare. Fiecare zi este diferită. Singurul lucru bun pe care-l știu sigur este faptul că, dacă simt toate aceste lucruri, voi fi bine."

În postarea de pe Instagram, care include o serie de imagini și de videoclipuri, Emily poartă două inele realizate de brandul de bijuterii newyorkez Alison Lou, fondat de Alison Chemla.

Actrița și-a transformat inelul de logodnă cu două diamante, primit de la fostul ei soț, în două „inele  de divorț”, pornind de la ideea că finalul unei căsătorii reprezintă un nou început și rămâne parte a propriei deveniri:  „Inelele semnifică propria mea evoluție personală. Nu cred că o femeie ar trebui să fie lipsită de o bijuterie prețioasă doar pentru că s-a despărțit de un bărbat" a declarat Ratajkowski pentru Vogue.

Sursa de inspirație a fost eseul lui Stephanie Danler, „The Unravelers”, publicat în The Paris Review, care vorbește despre povestea străbunicii lui Danler și a inelului pe care aceasta îl purta: un inel care încorpora diamantele primite cu ocazia mai multor logodne. „Mi-a plăcut ideea unui inel care să reprezinte, fără rușine, viața complexă trăită de o femeie."

Chemla, designerul de bijuterii care a creat inelul original de logodnă al lui Emily Ratajkowski, a despărțit cele două diamante și le-a plasat pe două benzi separate de aur, adăugând două diamante suplimentare pe unul dintre inele.

Moda bijuteriilor de divorț reprezintă mai mult decât dorința de a nu renunța la un obiect plin de semnificație, la un moment dat. Reprezintă continuitatea unui destin, puterea de a cuprinde trecutul în prezent, fără a ne dezice de el și fără a renunța la o parte importantă din viața noastră. 

Deși poate părea ciudat să sărbătorești cu o bijuterie nouă o despărțire, este un gest care mută atenția de pe ceea ce am putea percepe ca fiind un eșec asupra viitorului. 

E mult mai sănătos să privim înainte onorându-ne trecutul pentru că acesta ne conturează identitatea. 

Alegerea lui Emily Ratajkowski chiar poate fi o inspirație: transformarea bijuteriei dă o notă optimistă și o continuare firească lucrurilor. Odată cu divorțul, ceva s-a transformat, însă fără să dispară din istoria personală și fără ca trecutul să fie anulat. În plus, în perioada unui divorț, care vine cu provocările ei, să te concentrezi pe a remodela o bijuterie - simbol poate fi un proces vindecător, care culminează cu un obiect tangibil, un semn al noilor intenții și posibilități.


În orice sfârșit de drum este important să ne revendicăm trecutul fără să căutăm să ștergem cu buretele drumul care ne-a condus în prezent. Suntem construiți din alegerile, speranțele, încercările și reușitele noastre. Fie că le transpunem în amintiri prețioase, obiecte frumoase sau lecții personale de viață, este esențial să le prețuim pe fiecare în parte și să ducem cu noi, în viitor, întreaga putere pe care ne-o oferă experiențele prin care am trecut. 

Foto: Instagram