Cum să te inspiri corect din ținutele vedetelor

Află ce face diferența dintre „mă inspir" și „copiez".

Se întâmplă des: când nu știi cum să te îmbraci, arunci un ochi la vedeta ta preferată. Cel mai simplu este să intri pe contul său de social media și să cauți ținute. Apoi dai fuga în magazine fizice sau online și simți că misiunea a fost îndeplinită.

Pe cât de simplu pare, pe atât e de greșit. De multe ori! Însă nu sunt aici să te critic, ci să te ajut: hai să-ți spun cum poți să continui să faci asta, însă cu avantaj la tine în teren.

1) Culori

În primul rând, alege cu discernământ culorile care te pun în valoare pe tine, nu pe vedeta care te inspiră. Pentru că, în afara cazului excepțional în care te inspiri de la o vedetă/influencer care seamănă, din punct de vedere cromatic, foarte mult cu tine, riști să adopți culori care să nu ți se potrivească deloc.

Sfat: 

În primul rând, află ce culori ți se potrivesc cu adevărat, apoi inspiră-te, însă adaptează alegerile la paleta ta de culori „prietene".

Îți recomand să-ți faci analiza cromatică cu ajutorul unui consultant profesionist. 

Te va lămuri ce culori te avantajează, dar vei afla și cu ce vedete de nivel internațional te „înrudești" cromatic. Astfel, vei putea să te inspiri chiar de la ele. Cu alte cuvinte, vei beneficia gratis de consultanța stiliștilor care îmbracă (corect) vedetele de la Hollywood.

2) Forme

În al doilea rând, trebuie să alegi hainele care îți pun în valoare silueta, adică îți scot în evidență punctele tari și le camuflează pe cele pe care le consideri slabe.

Pantaloni „palazzo”, de exemplu, NU se potrivesc oricărei siluete, și, dacă vrei să arați bine, strângi din dinți, ignori trend-ul și pui pe tine un pantalon care te avantajează. Gândește-te: ce e mai important, să fii frumoasă tu sau să adopți un trend care nu te răsplătește cu nimic?

Sfat: cunoaște-ți cu adevărat corpul. Și, când zic „cu adevărat”, mă refer la faptul că 70% din femeile care își evaluează silueta singure, greșesc rezultatul. Și, drept urmare, nu aleg corect hainele.

Fă-ți analiza morfologică cu ajutorul unui consultant profesionist. S-ar putea să afli că, deși credeai că ești clepsidră, ești dreptunghi. Asta îți va permite, de exemplu, să alegi rochiile care creează talie acolo unde nu prea e. 

3) Stil

Nu în ultimul rând, alege ca sursă de inspirațue persoane care promovează un stil care ți se potrivește trup și suflet. La prima vedere, pare cel mai simplu pas. Dacă te cunoști și bine ancorată în identitatea ta, vei fi atrasă de stilul care te exprimă cel mai bine.

Însă nu e mereu așa. De multe ori, stilul tău autentic, care așteaptă să-l exprimi liber, e acoperit de vălul influențelor din exterior: admiri o persoană, vrei să fii ca ea, are o bluză frumoasă, ți-o iei și tu. Dar nu funcționează. Știi de ce?Pentru că tu nu ești ea. Poate ești mai empatica, poate ești mai introvertită, poate ești mai altfel. Și asta trebuie să se reflecte în stilul tău.

Ține cont: inclusiv chipul tău are un anumit impact, pe care stilul vestimentar trebuie să-l confirme, ca imaginea de ansamblu să fie armonioasă.

Sfat: aliniază-ți stilul vestimentar cu trăsăturile de personalitate care sunt atu-urile tale, care reprezintă unicitatea și energia ta. Și, ca să închidem cercul, armonizează-l cu formele și culorile tale. De exemplu, faimosul stil „quiet luxury”, acel stil minimalist rafinat, ce se traduce în culori neutre, nu înseamnă doar nuanțe de bej. Dacă ai culori reci și vrei să adopți acest stil, înlocuiește bejurile cu griurile.

Dacă ții cont de aceste trei aspecte, ai liber la vedete: inspiră-te cu încredere, dar nu copia niciodată!

Foto: Getty Images