Majoritatea celor mai recente studii realizate la nivel internațional scot în evidență indicatori care, neadresați, pot deveni o realitate permanentă: deconectarea angajaților de la cultura și valorile companiilor pentru care lucrează, procente foarte reduse asociate sănătății mintale și dorința multora de a-și regândi relația cu compania din care fac parte sau chiar cu drumul lor profesional (“Marea Demisie”).
Pandemia ne-a învățat că se poate lucra și altfel
Perioada ultimilor doi ani a demonstrat că modalitățile de lucru sunt de fapt multiple și că timpul destinat, înainte, traficului până la sediul companiilor poate fi reorientat către mai multă productivitate sau wellbeing pentru angajat. Paradigma birou-acasă a fost astfel reformulată în multiple soluții colaborative, adaptate nevoilor fiecărei companii în parte. Flexibilitate, cultivarea stării de bine și noi procese, mai potrivite stilului nostru de viață actual sunt principalele ingrediente pe care se construiește, sustenabil, viitorul muncii.
Ce soluții avem pentru a munci altfel
Un design diferit sau chiar schimbarea temporară a spațiului de lucru, identificarea unor procese de lucru mai flexibile, activități de relaxare și explorarea în echipă pot fi soluții sustenabile pe termen mediu și lung, prin care profesioniștii devin mai conectați la companie și la contribuția lor în cadrul acesteia.
Work Retreat își propune să vină ca o soluție completă la acești indicatori de wellbeing, în favoarea echilibrării și a reinventării relației dintre angajați, echipe și companii. Soluțiile sunt inspirate din revoluția digitală, smart working, creativitate și colaborare în medii alternative spațiilor de birou clasice sau chiar zonelor urbane aglomerate. Cu mult curaj, Work Retreat propune mutarea temporară a echipelor de profesioniști în districte gândite pentru productivitate și creativitate. Acestea includ toate facilitățile necesare pentru o experiență completă: hub-uri de coworking, cazare premium și sugestii de activități și relaxare în zone naturale spectaculoase sau de conectare la comunități locale efervescente.
Ce ajută oamenii să muncească mai productiv și cu mai multă plăcere
Natura spectaculoasă este unul din cele mai importante ingrediente când vine vorba de reconectarea la starea de bine și mai multă creativitate. Chiar și o drumeție în apropierea urbanului aglomerat poate schimba starea de spirit și cultiva autentic ideea de echipă. Explorarea naturii poate inspira noi idei de proiecte și procese pentru o echipa care vrea să lucreze productiv și mai relaxat. De aceea, și noi alegem cu grijă locurile unde deschidem districtele din rețeaua Work Retreat. Numim locurile acestea “România frumoasă și autentică”. Împrejurimile orașului devin, astfel, după programul fiecărei zile, spații pentru descoperirea coechipierilor și dincolo de proiecte și sarcini de muncă.
Districtul Brașov este cel mai bun loc de restart pentru creativitatea echipei și o destinație de mini-vacanță. Drumețiile pe cărările munților Bucegi, echitația în natură, karting la Prejmer sau vizitarea cetății Râșnov, cultura autentică a satului Viscri sunt doar câteva dintre opțiunile de relaxare pe care echipele le au la dispoziție în acest district. Undeva, dincolo de munți, Districtul Piatra Neamț propune activități complementare, imaginate din specificul natural local. Cu bicicleta pe muntele Cernegura, descoperind cultura Cucuteni, vizitând Parcul Național Vânători, parcurgând Via Ferrata, sau cu caiacele în compania lebedelor pe lacul Bâtca Doamnei, munca echipei capătă astfel și un sens geografic, indiferent de districtul ales. Iar aceste districte sunt doar începutul dintr-o rețea de 15 în cele mai frumoase zone ale României.
Viitorul muncii este construit pas cu pas, cu multă flexibilitate și deconectare în cetăți medievale, zone montane sau lângă mare, dincolo de spațiile clasice din zone aglomerate. Dacă ești în căutarea unui nou mod de a fi productiv și în armonie cu echipa ta, mutarea temporară a biroului în zone urbane cu natură spectaculoasă este alegerea potrivită.
Foto: Work Retreat