Soluții chirurgical-estetice care ne cresc stima de sine

Felul în care ne percepem propriul fizic ne influențează enorm stima de sine.

Felul în care ne percepem propriul fizic ne influențează stima de sine, iar soluțiile chirurgical-estetice pot corecta aspecte inestetice ale corpului. Chirurgia estetică aduce îmbunătățiri semnificative care cresc încrederea în sine, dar trebuie aleasă o clinică de încredere pentru rezultate bune. Tratamentele nechirurgicale sunt opțiuni pentru mici corecții, în timp ce pentru schimbări majore, chirurgia estetică rămâne esențială.

Frumusetea fizică este relativă și se spune că e în ochii privitorului. De multe ori, starea de bine a unei persoane depinde de aspectul exterior, cât și de echilibrul psihic al persoanei. Când o persoană se uită în oglindă și are anumite părți ale corpului care nu-i plac, e important să știe că întotdeauna exitsă soluții chirurgical-estetice. 

Chirurgia estetică este considerată o modalitate de corecție a unor aspect inestetice ale corpului deranjante, a unor dizarmonii de la nivelul feței sau a urmelor lăsate de procesul de îmbătrânire. Ea poate aduce îmbunătățiri semnificative, care să creeze un grad de satisfacție ridicat, coroborat cu o creștere a stimei de sine și a încrederii în propria persoană, deci cu o schimbare clară de atitudine. 

Fără complexe de inferioritate! 

Corelația între disconfortul fizic și problemele psiho-emoționale este variabilă, uneori mici asimetrii pot crea mari probleme emoționale, precum există și varianta cealaltă, în care persoane cu trăsături considerate de mulți inestetice nu sunt nemulțumite. Dar, în situația în care există complexe de inferioritate care pot fi rezolvate prin intervenții de chirurgie estetică (un nas prea mare în mijlocul feței unei domnișoare, urechi clăpăuge sau lipsa de dezvoltare a sânilor,  asimetrii mamare importante, etc) ele pot și merită cu adevărat să fie corectate. 

La extrema cealaltă se situează exagerările care pot fi doar „o modă”, ca pacientele să regrete mai apoi decizia.

Stima de sine se poate altera și atunci când apar modificări ale corpului determinate de sarcini, de scăderi importante în greutate sau diverse afecțiuni tumorale. Dacă aceste lucruri ne afectează starea de bine și suntem dispuși să apelăm la intervenții de chirurgie estetică sau la tratamente nechirurgicale pentru îmbunătățirea lor, atunci merită luată decizia de a ne adresa unei clinici de chirurgie estetică. 

Trebuie însă grijă în alegerea acesteia, pentru a ne asigura că vom fi tratați de niște profesioniști. În momentul de față, există medici care s-au supraspecializat într-un anume tip de intervenții, ceea ce poate da o siguranță în plus în privința unei experiențe mai bogate în operația solicitată. Fie că este vorba de o mărire a sânilor, de o rinoplastie, un lifting mamar sau facial, remodelare corporală sau blefaroplastie, este bine să ne alegem cu atenție medicul, pentru a ne optimiza șansele de a obține rezultatul dorit.

De cele mai multe ori, rezultatele sunt bune și foarte bune, având că efect imediat o stare de mulțumire și implicit o creștere a stimei de sine.

În cazul în care ne deranjează apariția ridurilor de expresie sau a celor pasive de la nivelul feței, putem apela la soluții nechirurgicale care implică tratamente ambulatorii cu efect imediat sau într-un timp scurt. Acestea sunt minunate când nu avem nevoie decât de mici corecții. Pentru mai mult, chirurgia rămâne de baza.

Foto: Freepik