Legendara actriţă daneză Lone Fleming şi scriitorul Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoke, printre invitații speciali Dracula Film Festival 2024

La Festivalul Internațional de Film Fantastic de la Brașov, Dracula Film Festival, ediția a XII-a, care se va desfășura între 30 octombrie și 3 noiembrie, vor fi prezente numeroase personalități internaționale din lumea cinematografiei, incluzând actori, regizori, producători, scriitori sau artiști grafici.

Legendara actriţă LONE FLEMING, invitată de onoare la Dracula Film Festival

Acordarea anuală a titlului onorific de Conte Dracula a devenit deja o tradiție la Dracula Film Festival. Printre cei care au primit acest trofeu, în semn de recunoaștere pentru realizările lor memorabile în domeniul filmului fantastic, se numără regizorii Enzo G. Castellari, Ruggero Deodato, Lamberto Bava şi Sergio Martino, actriţa Debbie Rochon, producătorul şi directorul de imagine Vlad Păunescu, actorul Armand Assante şi maestrul efectelor speciale Sergio Stivaletti.

În cadrul ediţiei a XII-a a Dracula Film Festival, trofeul şi titlul de „Contesă Dracula” va fi oferit la Braşov unei veritabile legende vii a cinematografiei Horror, actriţa daneză LONE FLEMING (n. 1945), a cărei carieră însumează peste 60 de roluri, începând din anii ’70 şi până în ziua de azi, în producţii de mare succes la public, dar şi multipremiate în festivalurile de gen, precum recentul I’ll Crush Y’all (Os reviento), câştigător anul trecut inclusiv a unei menţiuni speciale la Dracula Film Festival.

LONE FLEMING a început să lucreze de timpuriu în cinematografie, în special în Spania, ţară de care avea să se ataşeze pentru tot restul vieţii, unde a debutat cu apariţii în fotonovele şi mici roluri în filme, până când cineastul Amando de Ossorio i-a oferit rolul principal în Tombs of the Blind Dead din 1972, un film-cult de referinţă în istoria genului Horror.


Cineastul XAVIER GENS devine Conte Dracula la Dracula Film Festival

În 2024, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Dracula Film Festival, titlul onorific de Conte Dracula va fi oferit unui maestru al Horror-ului modern, cineastul francez XAVIER GENS, a cărui popularitate globală a explodat anul acesta datorită filmului său cu rechinii ucigaşi ajunşi să se înmulţească în apele Senei, Sub Paris, un captivant Thriller eco-satiric produs de Netflix şi lansat, inspirat, în perioada premergătoare Olimpiadei pariziene.

Scriitorul DACRE STOKER, invitat special la Dracula Film Festival

DACRE STOKER, stră-strănepotul de frate al lui Bram Stoker, celebrul autor al clasicului roman Dracula, s-a născut în 1958, la Montreal, în Canada. Cu toate că a fost atlet de performanţă în tinereţe, Dacre s-a lăsat purtat pe urmele unchiului său, el publicând două cărţi devenite bestseller, «Dracula The Un-Dead», un sequel al celebrului roman din 1987, şi romanul «Dracul», scris împreună cu J.D. Barker, ce va fi adaptat într-un film, probabil în regia lui Andy Muschietti. Dacre este scenarist, regizor şi producător al documentarului «Dracula Meets Stoker».

Artistul grafic FERNANDO DAGNINO, colaborator exclusiv al DC Comics pentru serii celebre, precum Superman, Wonder Woman, Suicide Squad sau Justice League, va avea o expoziție la Dracula Film Festival

Personalitate marcantă în spaţiul occidental al artei benzilor desenate, FERNANDO DAGNINO (n. 1973) va fi prezent la Brașov pentru vernisajul expoziţiei sale de Comic Book & Fantasy Art din cadrul Dracula Film Festival, eveniment pentru care, de altfel, a creat vizualul oficial al ediţiei. Multipremiatul artist spaniol, care a început prin a lucra, la finele anilor ’90, ca Guest Imagineer pentru compania Walt Disney și a publicat în 1999 prima sa creaţie B.D., Tales of the Black Spain, a devenit, începând din 2007, colaborator exclusiv al DC Comics pentru serii celebre precum Superman, Wonder Woman, Suicide Squad sau Justice League.

Dracula Film Festival, ediția a XII-a, va avea loc la Brașov, în perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, la Apollonia Modern (fostul cinema Modern) și Cinema One Laserplex.

Dracula Fantasy Con, parte din Dracula Film Festival, va avea loc în weekendul 1-3 noiembrie, la Coresi Shopping Resort, zona Piața cu Copaci.

Programul complet al proiecțiilor și activităților din cadrul Dracula Film Festival este disponibil pe site-ul festivalului, www.draculafilm.ro

 Biletele au fost puse în vânzare pe www.biletebrasov.ro